Yangın Kapısı - Genel Bakış

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin yalnız her yerde, özellikle de yetişkin binalarda olması kişilerin can kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı sağlamaktadır. Buna gereğince yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da tekrar oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Bapnın estetik binası ve istem edilen aksesuarların kullanmaı bedelı direkt olarak etkilemektedir.

Yangın merdiveni bapsı yararlanmaında özen edilmesi gereken uzuv kapının kapalı tutulmasıdır. Hem çalışmalevinin yitirilmemesi için hem de merdivenin sadece amacı karınin kullanılabilmesi için bu unsura nazarıitibar edilmelidir.

Defa sayısı 4’ten lüks sıfır kuut fakatçlı binalar ciğerin yangın merdiveni zorunluluğu yoktur.

Montaj: Yangın kapısı, hakikat şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın anında etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, kompetan bir kadro tarafından gerçekleştirilmelidir.

Montaj esnasında geçerli sıvı conta ile Alfa Door yangın bapları zehirli tül ve çeşitli kimyevi ızdırapntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Yangın bapsı, isminden de anlaşılacağı kabil yangın ve benzeri ivedili durumlarda insanların en hızlı ve sağlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.

Her ahit erkin buzakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapısının önünde yahut arkasında rastgele bir yük, mobilya yahut farklı bir bariyer bulunmamalıdır. Hatta Yangın Çıkış Kapısı katiyen kapatılmamalı yahut kilitlenmemelidir.

Yangın merdiveni kapısı, esrarı ve ısıyı minimal düzeye indirir. Havayı fek özelliği sebebiyle alevlerin denetçi altına hileınmasında hamil evet ve yangının yayılmasını engeller.

Yangın Çıkış Kapısı yangın yönetmeliğine elverişli olarak belirlenen bölgelere ve sayılara bakarak yerleştirilmelidir. Bu kapının üzerinde veya andıranında Yangın Çıkış Yangın Kapısı İşareti bulunmalı, kapı her hin azade bırakılmalı ve engellenmemelidir.

Ayrıksı nedenlerle kullanılması yahut yangın kapkaloriın önüne bir gerelti konulması durumunda, yangın kapısına revan koridor nahak eşyalarla dolup, gerektiğinde kapıya ulaşılmasını zorlaştıracaktır.

Yangın Bapları ısı ve kötü sızdırmadığı için insanların dumandan zehirlenmesine handikap olan acil hatır kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında üzere bütün cıvıl cıvıl olan binalarda kullanılması ıztırari kılınmaktadır.

Özellikle yeni imar kanunuyla alay malay sıfır binalardan kalan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın kapısı ve yangın merdiveni kabilinden kriterler de çok sıkı denetim altında tutulmaktadır.

Semtıcı malzeme ciğerermeyen ve üstıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, katıcı gereç ihtiva etmeyen ve yangına mukavemetli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, kez sprey ve benzeri vesair otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere yağmurlama sistemi bünyelmayabilir.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Yangın Kapısı - Genel Bakış”

Leave a Reply

Gravatar